Levensreddend handelen bij kinderen

Deze cursus is een korte kinder EHBO, speciaal voor iedereen die niet de volledige kinder EHBO  wil volgen van meerdere dagen, maar wel wil weten wat te doen bij medische incidenten.

Tijdens deze cursus staat het kind centraal. Een kind is geen kleine volwassene en behoeft dus bij het verlenen van eerste hulp speciale aandacht. In de cursus wordt stilgestaan bij de benadering van een kind die iets overkomen is en de behandeling van de meest voorkomende ongevallen. U moet dan denken aan bv vallen van de fiets, gebroken been, val uit een klimrek, opdrinken van chemische stoffen, verbranding door bv heet water, enz. De cursus is interactief, dus u kunt zelf ook situaties inbrengen die dan besproken worden. Deze cursus is uitermate geschikt voor scholen, kinderdagverblijven en gastouders, maar natuurlijk ook voor ouders. U kunt desgewenst deze cursus combineren met de kinderreanimatie (PBLS).

De cursus is een combinatie van theorie en vooral praktijkoefeningen als wondverzorging, handelen bij verstikking etc. U krijgt een certificaat van AcuteHulp.

Duur van de cursus: 3 uur

Toelatingseisen: geen

Direct aanmelden

Voor een prijsopgave kunt u contact opnemen met AcuteHulp

Wilt u informatie over de volledige cursus kinder EHBO klik dan hier