Beheerder Brandmeldinstallatie (BMI)

Beschikt u over een brandmeldinstallatie dan dient u te zorgen dat deze periodiek gecontroleerd wordt volgens de Wet (NEN 2654-1 & 2). Ook de rookmelders moeten periodiek gecontroleerd worden. Dit kunt u door een bedrijf laten doen, maar u kunt ook een medewerker op laten leiden tot beheerder brandmeldinstallatie die deze taak op zich neemt. De beheerder kan dan periodiek, bv maandelijks, controleren alles nog goed werkt. Dat waarborgt de bedrijfsveiligheid. Daarnaast biedt tijdige signalering door een beheerder brandmeldinstallatie de mogelijkheid om preventieve maatregelen te nemen en bespaart u en de brandweer onnodig uitrukken. Door periodiek onderhoud van de installatie kunnen ongewenste storingen en meldingen worden voorkomen.

Tijdens deze cursus beheerder brandmeldinstallatie komen de volgende aspecten aan bod:

  • Het doel van een BMI en het belang van het onderhoud
  • Het programma van eisen, certificering, inspecties en regelingen
  • Brandmeldinstallaties, techniek en activiteiten
  • Beheer, registratie en rapportage van gegevens in het logboek

Tijdens de cursus worden de theorie met praktijkopdrachten afgewisseld en wordt de cursus afgesloten met een theorie-examen.

Duur van de cursus: 1,5 dag

Toelatingseisen: geen

Direct aanmelden

Voor informatie kunt u contact opnemen met AcuteHulp, wij kunnen langs komen om te bespreken wat uw wensen en onze mogelijkheden zijn om uiteindelijk een scherpe offerte uit te kunnen brengen.