(specialistische) Reanimatie

Hart- en vaatziekten zijn nog steeds verantwoordelijk voor 25% van de sterfgevallen in Nederland. De overleving van een hartstilstand is in de laatste 10 jaar verdubbeld. Dat is natuurlijk een goede ontwikkeling en een van de oorzaken is het vroegtijdig in kunnen grijpen met behulp van een AED. Indien iemand een hartstilstand krijgt en binnen 1 a 2 minuten een schok kan krijgen van een AED kan de overleving boven de 60% bedragen. Daarnaast moet er natuurlijk goede kwalitatieve borstcompressies en beademingen uitgevoerd worden. Hoe meer mensen dit kunnen des te meer kans er is om een hartstilstand te overleven.

Hoewel een kinderreanimatie zeer zelden voorkomt is het natuurlijk goed om te weten hoe te handelen. Aangezien de oorzaak vaak niet het hart is, maar een ademhalingsprobleem is verschilt de reanimatie op een aantal punten met die van de volwassen reanimatie. Vandaar dat AcuteHulp ook de cursus kinderreanimatie (PBLS) aanbied.

Wilt u met de buren of als vereniging/bedrijf een cursus reanimatie volgen neem dan contact op met AcuteHulp. Ook als u als individu een cursus wilt volgen kunt u contact opnemen met AcuteHulp. AcuteHulp zal dan kijken of u bij een groep ingedeeld kunt worden.

Bekijk hier de cursus voorwaarden