ILS (Immediate Life Support)

De Immediate Life Support (ILS) is een cursus die specifiek gericht is op medewerkers in de zorg die een reanimatie moeten opstarten totdat ambulancepersoneel of het crashteam van een ziekenhuis de reanimatie overnemen. Het is nog een vrij nieuwe (en onbekende) cursus en bijvoorbeeld zeer geschikt voor bijvoorbeeld verpleegkundigen die op een verpleegafdeling werken en de reanimatie moeten opstarten en hulp van een crashteam kunnen inroepen.
Verpleegkundigen, huisartsen, doktersassistenten zijn veelal de doelgroep voor deze cursus ILS. In deze cursus wordt ook geleerd om de vitale functies in kaart te brengen en hoe je deze binnen de mogelijkheden kunt stabiliseren of verbeteren.
De groepsgrootte zal nooit meer zijn dan 6 personen zodat er veel aandacht is voor de cursist. Ook is er voldoende tijd om al het geleerde in de praktijk te oefenen.
Aangezien de werkplek en de werkafspraken per instelling kunnen verschillen kan de cursus op maat aangeboden worden. Dat wordt van te voren eerst goed besproken.
Grotere groepen (tot 12 personen) is ook mogelijk.
Tijdens deze cursus komen de volgende items aan bod:
  • ABCDE methode (om problemen in de vitale functies in kaart te brengen en indien mogelijk op te lossen, inschatten van de ernst van de situatie, early warning score)
  • Airwaymanagement (manuele technieken om de ademweg vrij te maken, plaatsen mayo-tube, intubatie, larynxmasker, masker-ballonbeademing, zuurtsoftoediening, etc)
  • Advanced Life Support algoritme resuscitatie (specialistische reanimatiezorg volgens de richtlijnen van de Europese Reanimatie Counsil)
  • Scenariotraining om het geleerde in de praktijk te oefenen
Het betreft een cursus van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) als onderdeel van de European Resuscitation Counsil (ERC) en u krijgt een geldig ILS certificaat als u voldoet aan de gestelde eisen. Desgewenst kan er voor deze cursus accreditatie aangevraagd worden zodat u accreditatiepunten kunt krijgen.
Een herhalingscursus is ook mogelijk indien de cursist al een geldend ILS diploma in bezit heeft. De duur van de cursus is dan ongeveer 6 uur.

Duur van de cursus: 8 uur

Toelatingseisen: een geldig diploma zorggerelateerd (minimaal niveau 3) en een geldig AED/BLS diploma van de NRR

Deze cursus kan ook in-company gegeven worden.
Voor meer informatie over deze cursus kunt u contact opnemen met AcuteHulp.