Eerste Hulp bij werken met kinderen

Deze cursus eerste hulp bij werken met kinderen is een cursus volgens de richtlijnen van het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV). U krijgt na het behalen van het examen dan ook een officieel certificaat van het NIBHV. Met dit certificaat voldoen gastouders aan de eisen die de Rijksoverheid aan hen stelt.

Kinderen zijn geen kleine volwassenen en daarom is het erg belangrijk om de EHBO vanuit dit perspectief te benaderen en te bekijken. Wanneer laat je een kind wel iets doen (bv neus dichtknijpen bij een bloedneus) of juist niet, hoe benader je het kind het beste en wanneer schakel ik hulp in van bijvoorbeeld ouder of professionals? Wat zijn lichamelijk gezien nu verschillen met volwassenen en waarom is dat belangrijk om te weten?

Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.:

  • de lichamelijke en psychologische verschillen tussen kinderen en volwassenen
  • de 5 belangrijke punten van de EHBO
  • stoornissen in de vitale functies (inclusief reanimatie en AED)
  • Het herkennen en behandelen van allerlei letsels als (brand)wonden, kneuzingen/verstuikingen, botbreuken, elektriciteitsletsel, wervelletsel, oog-, oor- en neusletsel, tandletsel, oververhitting, onderkoeling, bevriezing, vergiftiging en steken/beten van dieren.

De cursus heeft een goede afwisseling van theorie en praktijk. U legt na de cursus een examen af van het NIBHV. Bij een voldoende resultaat krijgt u een officieel NIBHV certificaat.

AcuteHulp beschikt over alle materialen, verschillende reanimatie-poppen en oefen AED’s om de lessen zo goed mogelijk te kunnen geven

Duur van de cursus: 1 dag, in overleg kan de cursus ook in 2 dagdelen worden gegeven, bv in de avonduren.

Toelatingseisen: geen

Uiteraard is het voor bedrijven ook mogelijk om de cursus eerste hulp bij werken met kinderen in-company te geven.

Voor informatie kunt u contact opnemen met AcuteHulp.

Direct aanmelden