Reanimatiecursus (BLS) inclusief AED Volwassene

Ruim 15.000 mensen krijgen in Nederland per jaar een hartstilstand. En onderzoek wijst uit dat de kans van overleven voor het grootste deel in handen ligt van de omstanders. Het is dus erg belangrijk dat zoveel mogelijk mensen een reanimatiecursus volgen zodat ze weten wat te doen.

Onderzoek heeft tevens uitgewezen dat de Automatische Elektrische Defibrillator (AED) heeft gezorgd voor een behoorlijke stijging van de overlevingskansen. Als de eerste schok binnen 1 a 2 minuten wordt gegeven kan de overlevingskans boven de 60% bedragen. Alle reden om u op te geven voor de reanimatiecursus van AcuteHulp.

Tijdens deze cursus leert u hoe u moet reanimeren als iemand een hartstilstand krijgt. Dat begint natuurlijk met het leren herkennen van een reanimatiesituatie en het inschakelen van de hulpdiensten. Daarnaast leert u in de reanimatiecursus de basic life support (BLS) wat bestaat uit borst compressies en beademen. Daarnaast leert u hoe u gebruik maakt van een Automatische Elektrische Defibrillator (AED). Aangezien de omstandigheden en de omgevingsfactoren erg van invloed zijn op het proces zal hier ook aandacht aan geschonken worden.

AcuteHulp heeft verschillende reanimatie-poppen en ook verschillende oefen AED’s zodat u de kennis ruim tot u kunt nemen. Daarnaast beschikt de instructeur over veel praktijkervaring, zodat op bijna alle vragen een goed antwoord gegeven kan worden.

Het betreft een cursus van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en u kunt een geldig certificaat krijgen van de NRR indien gewenst.

Duur van de cursus: 3 uur (’s avonds ook mogelijk)

Toelatingseisen: minimale leeftijd 12 jaar

Deze cursus kan ook in-company gegeven worden, hiervoor kunt u contact opnemen met AcuteHulp.

Direct aanmelden