Ploegleider BHV

Binnen een BHV organisatie is het belangrijk dat er iemand is die de lijnen uitzet tijdens een inzet. Iemand die ook zorgt dat de BHV ploeg goed voorbereid is op zijn taken door te oefenen en die zorgt dat de middelen die daarvoor nodig zijn aanwezig en in optimale conditie zijn. De ploegleider is degene die de BHV ploeg gemotiveerd moet houden. Ook is de ploegleider degene die het aanspreekpunt is van de BHV voor bv de medewerkers.

De cursus bestaat uit een aantal onderdelen:

  • Het beleid van de BHV organisatie vertalen naar uitvoering
  • De wet- en regelgeving BHV in de praktijk toepassen
  • Het voorbereiden en trainen van de BHV ploeg
  • Beheren en controleren van BHV-middelen, bv. alarmering- en communicatiemiddelen
  • Leiding geven aan een inzet op een calamiteit binnen de organisatie

De cursus bestaat naast theorie ook uit een praktijkdeel waarbij de cursist een scenario heeft uitgeschreven die hij/zij wil gaan oefenen. Een mede-cursist voert dan het scenario uit waarbij de cursist de rol van oefenleider op zich neemt.

Duur van de cursus: 2 dagen

Toelatingseisen: geldig BHV-certificaat

Uiteraard kunt u bij ons ook jaarlijks de cursus herhaling ploegleider volgen, de duur van deze cursus is een dag en u moet in het bezit zijn van een geldig certificaat Ploegleider.

De cursus kan in het trainingscentrum gegeven worden, maar in-company is natuurlijk ook bespreekbaar.

Direct aanmelden

Voor informatie kunt u contact opnemen met AcuteHulp, wij kunnen langs komen om te bespreken wat uw wensen en onze mogelijkheden zijn om uiteindelijk een scherpe offerte uit te kunnen brengen.