EHBO (Eerste Hulp bij Ongevallen) Oranje Kruis

Deze cursus EHBO is een cursus volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis. U krijgt na het behalen van het examen dan ook het officiële certificaat van het Oranje Kruis. Met dit diploma leert u hoe te handelen in alle ongevalssituaties. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.:

  • De 5 belangrijke punten van de EHBO
  • Stoornissen in de vitale functies (inclusief reanimatie en AED)
  • Het herkennen en behandelen van allerlei letsels als (brand)wonden, kneuzingen/verstuikingen, botbreuken, elektriciteitsletsel, wervelletsel, oog-, oor- en neusletsel, tandletsel, oververhitting, onderkoeling, bevriezing, vergiftiging en steken/beten van dieren.

De cursus heeft een goede afwisseling van theorie en praktijk. U legt na de cursus een examen af waarbij examinatoren van het Oranje Kruis aanwezig zullen zijn.

Voor particulieren is de avond vaak een goede optie om deze cursus te volgen. Er zullen dan 6 avonden van 3 uur belegd worden waarin naast gezelligheid ook alle onderwerpen aan bod komen. Bedrijven die personeelsleden de EHBO aanbieden hebben mogelijk liever 2 dagen van 8 uur. Alles is uiteraard bespreekbaar.

Duur van de cursus: ongeveer 20 uur en kan gegeven worden in 2 dagen of 6 avonden

Toelatingseisen: geen

Uiteraard is het voor bedrijven ook mogelijk om de EHBO cursus in 2 dagen in-company te geven. Ook de herhaling EHBO van het Oranje Kruis is mogelijk (1 dag of 2 dagdelen)

Direct aanmelden

Voor informatie en vragen kunt u contact opnemen met AcuteHulp.